Korai volt a kilakoltatás fenyegette kilencgyerekes család öröme

HírKlikk 2019. május 18. 09:52 2019. máj. 18. 09:52

Először úgy tűnt, elég lesz az a pénz, amit eddig összeadtak a kilakoltatás fenyegette kilencgyerekes család megsegítésére sietők, de kiderült, hogy a lakhatásukra a napokban kinézett háznak súlyos hibái vannak. Arra az ingatlanra, ami valóban alkalmas lenne számukra, tovább kell gyűjteniük.

Nagyon hálás minden adakozónak – mondta el a Klubrádióban Fazekas Simon Krisztina, az a kilencgyerekes anya, akit az a veszély fenyegetett, hogy családjával együtt rövid időn belül utcára kerül. Nemrég úgy tűnt, az országszerte és határon túl a lakhatásukra összeadott 11,2 millió forint elég lesz a problémájuk megoldására, de most megint aggódniuk kell.

Az az ingatlan ugyanis, amit elsőre kiválasztottak, mégsem alkalmas arra, hogy ott lakjanak. Először úgy tűnt, csak kisebb javításokra lenne szükség a házon, de aztán kiderült, hogy sokkal komolyabb hibái vannak az épületnek.

Azóta találtak egy valóban alkalmas házat, ami azonban 13 millió forintba kerül. Ez azt jelenti, hogy még másfél-két millió hiányzik a megvásárlásához, ezért folytatniuk kell a gyűjtést. Az anya arra kérte a segítőszándékú embereket, hogy ha tudják támogassák őket abban, hogy kipótolhassák a hiányzó összeget.

Elmondta még, Gödöllőn és környékén keresnek lakhatást, és azt látják, hogy jelentősen felment az ingatlanok ára, ami szerinte a vidéki csokkal is összefügghet.

Először a Magyar Hang foglalkozott a kilencgyerekes család ügyével, akik lejárt hiteltartozás miatt kerültek közel ahhoz, hogy otthon nélkül maradjanak, és a gyámügy elvegye nyolc gyereküket (a kilencedik nyáron lesz 19 éves). A végrehajtással azután kellett szembenézniük, hogy április 30-án lejárt a téli hónapokra vonatkozó kilakoltatási moratórium.

A családot segítő civil, Szalai Krisztina színésznő korábban azt mondta, a bajbajutott anya és gyermekei otthonát, amely egy régi, adóssággal terhelt ház a Pest megyei Zsámbokon, sem jogi, sem más módon nem lehet „megmenteni”. A telken egy másik épületben a volt férj lakik, aki bántalmazta feleségét, ráadásul minden az ő nevén van.

A segítő akkor arról is beszélt, hogy az elszámolás teljesen transzparens lesz.

Az anya korábban Orbán Viktortól is megpróbált segítséget kérni, a miniszterelnök kabinetirodája azonban azt üzente vissza, nem tudnak segíteni, de a kormányfő további minden jót és kitartást kíván nekik.

Az adakozni kívánók Szalai Krisztina Facebook-oldalán tájékozódhatnak a gyűjtésről.

Forrás: Klubrádió