Kormánybiztos lesz az ex-miniszter

HírKlikk 2020. február 27. 19:20 2020. feb. 27. 19:20

Fazekas Sándor volt földművelési miniszternek kell vizsgálnia a zsebszerződések visszaszorítását célzó szabályozás eredményeit. Mindezt államtitkári fizetésért, a képviselői fizetésével együtt, így már több mint 2,5 milliót fog keresni – írja a hvg.hu.

A jelenlegi országgyűlési képviselő, aki nyolc évig miniszter és húsz éven át karcagi polgármester volt, azt a feladatot kapta, hogy vizsgálja meg és kövesse nyomon a  zsebszerződések visszaszorítását célzó szabályozás hatályosulását. Ennek érdekében elemezze a kérdés kapcsán megszületett bírósági döntéseket és hatósági határozatokat; tekintse át a földügyi szabályozást, különös tekintettel a haszonélvezet, haszonbérleti jog intézményére; valamint a termőföld védelme és a magyar gazdák érdekében szükség szerint fogalmazzon meg javaslatokat – írja a lap.

„A földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős” kormánybiztos a képviselőként, a mezőgazdasági bizottság tagjaként felvett havi 1 385 580 forint tiszteletdíja mellé, államtitkári díjazást, azaz nagyjából még egyszer ennyit kap, és ötfős titkárság fogja segíteni a Miniszterelnökségen.