Kormányszóvivő: figyelni kell arra, hogy kinek adják át a konzultációs kérdőíveket

HírKlikk 2020. július 12. 04:04 2020. júl. 12. 04:04

A koronavírus-járvány esetleges fellángolása miatt fontos ismerni, hogy az emberek mely korábbi intézkedéseket támogatják a legnagyobb arányban – mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

Szentkirályi Alexandra közölte: az első csatát Magyarország megnyerte a vírus ellen, ugyanakkor aggasztónak nevezte a horvát, a szerb, a szlovák, az osztrák, a montenegrói, a cseh és a bolgár járványügyi adatokat. „Éppen ezért, Magyarországnak is fel kell készülnie erre a helyzetre" – fogalmazott.    

Ez úgy lehet a legeredményesebb, ha tudják, melyek a leginkább támogatott járvány elleni intézkedések – közölte, hangsúlyozva, hogy „a nemzeti konzultáció ebben ad majd világosabb képet".

Hozzátette: a konzultáció már online is kitölthető a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon, majd mindenkit arra biztatott, hogy töltse ki a konzultációs kérdőívet.     

Egyúttal figyelmeztetett: az ívek visszaküldésénél figyelni kell arra, hogy azokat kinek adják át, mert – mint fogalmazott – „a baloldali pártok és más szereplők most is támadják a konzultációt és akár törvénytelen akciókat is szerveznek ellene".

Ezzel, mint mondta, egyértelművé tették, hogy nem támogatják, hogy az emberek olyan fontos témákban, mint a járvány, a migráció és a gazdaság újraindítása, elmondják a véleményüket.