Koronavírus: bezárnak Mészáros Lőrinc szállodái

HírKlikk 2020. március 20. 09:33 2020. márc. 20. 09:33

Bizonytalan időre felfüggeszti szállodáinak működtetését március 22-től az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels – a koronavírus járvány következményeként.

A szállodalánc csütörtöki közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a foglalások drasztikus visszaesése, a még ott pihenő vendégek és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében, a Hunguest Hotels igazgatósága úgy döntött, hogy március 22-től átmenetileg szüneteltetik a vendégek fogadását a hotellánc által üzemeltetett szállodákban.

A Hunguest Hotels Zrt. eredetileg 24 szállodát (19 magyarországi és öt külföldi, saját érdekkörben lévő hotelt) üzemeltet, emellett partnerszerződések alapján, további két szálloda tartozik a lánchoz. Az intézkedés a két fővárosi szállodán kívül, valamennyi üzemeltetett hotelre vonatkozik. A budapesti Hunguest Hotel Millennium és a Hunguest Hotel Platánus – ahogyan évek óta – továbbra is biztosítja a rendvédelmi dolgozók elhelyezését.

A közlemény kitér arra, hogy a Hunguest Hotels igazgatósága nem döntött elbocsátásokról, folyamatosan figyelemmel kíséri a vonatkozó kormánydöntéseket, és tájékoztatja munkavállalóit az őket érintő lépésekről.

A Hunguest Hotels igazgatóságának döntésével egy időben, tulajdonosi döntés született arról, hogy az üzemeltetés szüneteltetése miatt, valamennyi hotel esetében előrehozzák az éves karbantartásokat, a szállodalánc tagjainál tervezett felújítást pedig szintén korábbi időpontokra ütemezik át.

A várakozások szerint, a fejlesztések megvalósításával egy időben, újraindul a magyarországi turizmus is, így addigra már egy megújult, superior négycsillagos Hunguest Hotels szállodalánc várja majd régi és új vendégeit – hangsúlyozzák a közleményben.

Forrás: MTI