Koronavírus-fertőzés miatt, két hétre bezárnak a budapesti zsinagógák

HírKlikk 2020. július 27. 19:53 2020. júl. 27. 19:53

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) két hétre bezárja a budapesti zsinagógákat és látogatási tilalmat rendel el a Mazsihisz budapesti szeretetkórházában , valamint a BZSH idősotthonában – olvasható a mazsihisz.hu oldalon.

Azt írták: a Mazsihisz vezetése vasárnap értesült arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor egyik résztvevőjének hozzátartozója koronavírus-fertőzött. Ezért a Mazsihisz és a BZSH vezetése a krízismenedzsmenttel egyeztetve, úgy döntött, augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását, és javasolja, hogy az imákat és a tervezett rendezvényeket online tartsák meg.

Azt kérik, hogy akik személyesen vagy közvetlen családtag révén, az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit.

Hétfő délelőtt az Egységes Magyar Izraelita Hitközség közölte, hogy szüneteltetik az istentiszteleteket a szervezethez tartozó Óbudai Zsinagógában, mert a közösség több tagja megbetegedett, és egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett.

Forrás: MTI/Hírklikk