Koronavírusos a kecskeméti polgármester 2 éves kislánya

HírKlikk 2020. október 12. 06:18 2020. okt. 12. 06:18

Napokkal ezelőtt jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere, hogy önkéntes karanténba vonul, mert a szűk családjában is felütötte a fejét a koronavírus.

Azóta kiderült, sokkal súlyosabb a helyzet, mint azt a hír hallatán bárki is gondolhatta, ugyanis a polgármester két éves kislánya az érintett, ő kapta el a fertőzést. 

Az esetről maga a városvezető számolt be közösségi oldalán:

„Úgy gondolom, itt az ideje megosztanom mindenkivel családunk „Covid helyzetét". Már csak azért is, mert a mi tapasztalataink segítséget jelenthetnek mindenkinek, aki a vírus miatt hasonló helyzetbe kerül.

Szelina kislányom lett pozitív. Sajnos, nincs túl jól. A tünetei: erős orrfolyás, köhögés, enyhe hasmenés. Láza nincs. A tünetek hullámokban jönnek rá, és valószínűleg izomfájdalma is van, de ő ezt még nem tudja elmondani.

Nagylányom,  férjem és az én tesztem is negatív. Egyelőre persze, mert egy két éves picit nem különíthetünk el a lakásban, nem mondhatjuk neki, hogy nincs puszi, nincs ölelés. Tehát benne van, hogy a karantén ideje alatt bármikor megfertőződhetünk. A népegészségügy határozata értelmében, október 15-ig kell házi karanténban maradnunk. (A hatóság éppen az előbb jött ellenőrizni, hogy betartjuk-e.)

Szerencsére a technikának köszönhetően, tudok itthonról dolgozni, de szülőként, lelkileg ez nagyon nehéz időszak.

Kérek mindenkit, hogy vegye komolyan a veszélyt és vigyázzon saját magára és környezetére."

– írja a Facebook-bejegyzésében Szemereyné Pataki Klaudia.