Koronavírusos lett a magyar Oscar-díjas rendező stábjának több tagja

HírKlikk 2020. augusztus 18. 13:02 2020. aug. 18. 13:02

Három évvel a Mindenki nemzetközi sikere után, ismét filmet forgat Deák Kristóf. Az unoka című film csapója ősszel csattan, és a stábban nagyon ügyelnek majd a biztonsági intézkedésekre. Nem véletlenül: a stábtagok közül többen is átestek már a koronavírus-megbetegedésen.

A Mindenki című rövidfilmmel elért 2017-es sikere után, újra alkot Deák Kristóf! Az Oscar-díjas rendező ezúttal egy hosszabb mozifilmet készít, ami jelenleg Az unoka címet viseli, és bár már másfél éve tartanak a munkálatok, a koronavírus kapcsán kialakult helyzet miatt, csak idén ősszel kezdődhet a forgatás.

Nagyon megszigorítjuk az óvintézkedéseket. Folyamatosan tesztelni fognak minket, egyelőre hetente, aztán talán még gyakrabban is. A történetben jó pár idősebb emberrel is fogunk dolgozni. Emiatt triplán bebiztosítjuk magunkat, hiszen a munkatársaink egészsége az első!” – mondta a Ripostnak Deák Kristóf, aki azt is bevallotta, hogy sajnálatos módon, a filmen munkálkodókat sem kerülte el betegség. Az elmúlt időszakban a stábból többen is megküzdöttek a koronavírussal.

„Sajnos a stábból többen is átestek már a koronavíruson, és akadt közöttük olyan is, akinek nem volt könnyű a gyógyulás. Éppen ezért, még komolyabban vesszük a biztonsági intézkedéseket, hiszen a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy ez a betegség egyáltalán nem játék” – árulta el a filmes szakember.

A veszélyes betegség miatt, megesett az is, hogy egy-egy idősebb művész mégsem vállalta el a felkínált szerepet, amit a rendező és a stáb megértett és tiszteletben tartott. Az utóbbi idők nehézségei ellenére, pedig a tervek szerint már ősz elején elkezdődhet a forgatás.

Forrás: ripost.hu