Korrupció miatt nyomoznak a fideszes Boldog István körzetében

HírKlikk 2019. október 2. 07:21 2019. okt. 2. 07:21

Korrupciós bűncselekmények gyanújával vizsgálódik a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a fideszes Boldog István körzetében – jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és Csányi Tamás jobbikos önkormányzati képviselő kedden.

Boldog István korábban homofób akciójával híresült el, amikor a Coca-Cola elleni bojkottra szólított fel, amiért a cég meleg párokat szerepeltetett plakátjain. Most másféle ügyben lehet érintett: Hadházy Ákos úgy tudja, Boldog még 2017-ben magához rendelte választási körzete polgármestereit, és közölte velük, hogy csak az kaphat uniós településfejlesztési támogatást, aki hajlandó az általa ajánlott cégeknek adni a munkát.

Hadházy megkérdezte a KNYF-et: nyomoznak-e ebben a térségben uniós pályázati pénzek felhasználása során elkövetett költségvetési csalás és korrupciós bűncselekmények elkövetésének gyanújával?

Polt Péter legfőbb ügyész válaszában úgy fogalmazott: a képviselő által megadott adatok alapján „jelenleg van beazonosítható, ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy”. Későbbiekben a Hadházy-féle sajtótájékoztatóra reagálva a Legfőbb Ügyészség közleményében hangsúlyozta, hogy Polt Péter válasza csak a képviselő által feltett kérdésre vonatkozott, ám „az személyeket nem érintett.”

A Népszava megkereste az ügyben a fideszes képviselőt. Boldog István közleményt adott ki az MTI-nek, amelyben érdemben nem cáfolta az ügyet, csak annyit mondott: szerinte „választási hangulatkeltésről van szó”. A közleményben Boldog István úgy fogalmazott: eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kapott, de „szükség esetén természetesen áll a hatóságok rendelkezésére.”

Sajtótájékoztatóján Hadházy megnevezett két, helyi vállalkozást amelyekről azt gyanítja, hogy alvállalkozóként érintettek az ügyben. Mindkét cég településfejlesztési pályázatok nyertese lett és hirtelen az előző évhez képest ötvenszeresére ugrott a bevételük.

Forrás: Népszava