Kósa Lajos megtudta, hogy mit akar az ellenzék

Föld S. Péter 2019. szeptember 10. 08:55 2019. szept. 10. 08:55

Vannak nagy felfedezések, és vannak kicsik, amelyek azonban ugyanúgy megváltoztatják a világot. Hogy Kósa Lajos legújabb meglátása melyik kategóriába tartozik, annak eldöntése még a jövő zenéje, mindenesetre a Fidesz önkormányzati választásért felelős kampányfőnöke megint fején találta a szöget. Miután megmondták neki, hogy nem a Jézuska teszi a fa alá az ajándékot, és a Mikulás is csak egy piros ruhába bújtatott bácsi, arra is ráébredt, hogy mit akar az ellenzék. Ha ezer évig élnénk, akkor sem tudnánk kitalálni: az ellenzék le akarja váltani Orbán Viktor rendszerét.

Kósa Lajos mindezt egy salgótarjáni fórumon vezette elő, szerinte az ellenzéknek az a célja, hogy leváltsa az Orbán-rendszert. Ez új megvilágításba helyezi eddigi ismereteinket, eddig ugyanis úgy tudtuk, hogy a mindenkori ellenzék nem akarja leváltani a hatalmon lévők rendszerét, sőt, azt szeretné, ha ez a rendszer, amelyet esetünkben nevezhetünk illiberális demokráciának, vagy keresztény szabadságnak, tovább élne.

Ezt gondoltuk idáig, ebben a hitben éltünk, nőttünk fel, így neveltünk a gyerekeinket, ezt tanítottuk nekik az iskolában, ezt hallották tőlünk odahaza, kocsmában, könyvtárban, mindenütt. Hogy az ellenzék nem kormányt akar váltani, hanem azért indul a választáson, hogy ott veszítsen és minden mehessen tovább, úgy, ahogyan eddig.

Hogy a NER-lovagok tovább gazdagodjanak és még az eddiginél is több stadion, valamint kisvasút épülhessen, Hogy a 3-as metrón ne legyen légkondi, és a nyári rekkenőben megfőjenek az utasok, Orbán Viktor és családja pedig Mészáros Lőrinc szíves segédletével vagyonosabb legyen, mint valaha.

Ezt az eddigi világképet törte meg felfedezésével Kősa Lajos, akiben nemcsak az a jó, hogy már majdnem annyira pocakos, mint a főnöke, de azért is igen alkalmas minden feladatra, mert bármilyen kérdésben képes bármekkora ostobaságot elővezetni. Megkockáztatnánk egy feltevést, bár nem biztos, hogy igazunk van: a kormányon levőknek, Orbán Viktornak és társainak, az a célja, hogy az ellenzék ne váltsa le őket. Ez is legalább akkor a nóvum, mint amekkorát Kósa Lajos Salgótarjánban elővezetett. Ha ezért valamilyen magas állami kitüntetést kapnánk, már most szólunk: amennyiben a díj magas pénzjutalommal járna, nem ugranánk el előle.