Kósa Lajos tagad

HírKlikk 2021. március 1. 19:15 2021. márc. 1. 19:15

Csárdi Antal LMP-s képviselő célzott arra, hogy vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő a rendőrségnek adott vallomása szerint Kósa Lajosnak továbbított.

Kósa Lajos a Fidesz-frakció sajtóosztályán keresztül megküldött közleményben reagált a megjelent hírekre. A fideszes politikus ezt közölte: „A «csengeri örökösnőről» szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltétélezésekről kijelentem: semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan. Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről”.

A csengeri örökösnő ügye nemrég ismét sokat szerepelt a sajtóban, mert előkerültek a rendőrségi vallomások. A 1300 milliárd forintos vagyon örökléséről mesélő csaló sok embert megtévesztett, akik pénzt adtak neki kölcsön, hogy az öröklést el tudja intézni. Kósa és a kamu örökös négyszer is találkoztak Svájcban. A Blikk arról írt, hogy a csengeri nő közjegyzői okiratban hatalmazta fel Kósa Lajost, hogy értéktárgyakat és készpénzt szállítson neki. Az értéktárgyak közt fegyverek, ékszerek, festmények és dísztárgyak voltak. Vallomásában Kósa azt állította, nem tudott ezekről, nem látta a csengeri nő vagyontárgyait, és megbízást sem fogadott el. De voltak ajándékozási szerződések, amiken szerepelt az aláírása.

Szintén a Blikk írta meg, hogy 2016 januárjában a csengeri örökösnő több ajándékozási szerződést is aláírt Kósa Lajossal, a Fidesz befolyásos politikusával, és az egyik szerződés értelmében Kósa tulajdonába került volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.