Kósa Lajos: várom a bíróság ítéletét

HírKlikk 2021. február 17. 18:30 2021. feb. 17. 18:30

Köszönettel elfogadta Kósa Lajos Fidesz alelnök a csalással vádolt csengeri örökösnőtől az egyik legnagyobb francia bank részvényeinek negyedét – ezt a Blikk írta meg a hozzájuk került dokumentumok alapján. A politikus az RTL Híradónak nem árulta el, mit gondolt, mit ajánlott cserében, amikor aláírta az ajándékozási szerződést.

Kósa Lajos a rendőrségnek korábban azt mondta, hogy nem fogadott el semmit az asszonytól. „Várom a bíróság ítéletét” – ismételgette Kósa Lajos, amikor az RTL Híradó riportere az ajándékozásról kérdezte. Kósa arról beszélt, nem kíván nyilatkozni az ügyben, majd közölte, bármit kérdeznek tőle, csak azt mondhatja, „várom a bíróság ítéletét”.

A csengeri örökösnő, Sz. Gáborné elhitette Kósával, hogy övé egy nagy francia bank 99 százalékos részesedése, amiből 24,09 százalékot neki ajándékozna. Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől, aki felajánlotta neki egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékát is öt évig. A politikus azt is köszönettel elfogadta.