Kósa Lajos vegyen vissza a nagy arcából!

Föld S. Péter 2019. október 1. 11:34 2019. okt. 1. 11:34

Karácsony még Gergelynek is alkalmatlan. A Bayer-showban hangzott el ez a viccesnek szánt magvasság, a Fidesz nem kisebb nagyágyújának, mint Kósa Lajosnak a szájából. Nem vitatkoznánk a megállapítás igazságával, Karácsony majd megvédi magát, ha hajlandó lemenni erre a szintre. Ehelyett inkább azon gondolkodunk, hogy vajon Kósa Lajos alkalmas-e arra, hogy Karácsony, vagy bárki más alkalmasságát megítélje.

Ott van neki ugye az a csúnya ügye a csengeri örökösnőként ismert csalóval. Mely ügy mostanában elaludni látszik, nem kis mértékben azért, mert a legfőbb ügyészt Polt Péternek hívják. Arról a Szabóné nevű nőről van szó, aki csengeri örökösnőként megvezette Kósa Lajost, azt mondta neki, hogy ezerháromszázmilliárd forintnyi vagyont örökölt, és megkérte Kósát, hogy kezelje ezt a pénzt.

Kósa pedig – közjegyzői okirat tanúsítja – elvállalta. Nem ingyen persze, fizetségért, ahogyan ez ilyen esetekben dukál. Ez az ügy már önmagában is felveti Kósa Lajos alkalmasságát, mert amennyiben bedőlt a csengeri örökösnőként elhíresült csalónak, akkor alkalmatlan arra, hogy polgármesterként, vagy bármilyen más beosztásban felelős döntéseket hozzon. Ha nem hitt a nőnek, akkor tudta, hogy ő maga is egy csalás részese, vagyis, leginkább arra alkalmas, hogy előzetesben ülve várja a bíróság ítéletét.

Közéleti szerepre, vagy arra, hogy mások alkalmasságát megítélje, Kósa Lajos alkalmatlan.

Ha tehát Kósa Lajos azt mondja, hogy Karácsony még Gergelynek sem alkalmas (bármit is jelentsen ez az ostobaság), mi rögzítsük a tényt: Kósa Lajos nemcsak Lajosnak, de Kósa Lajosnak is alkalmas.

Másra viszont biztosan nem.