Kötelező maszkviselést rendelt el a kazincbarcikai önkormányzat

HírKlikk 2021. október 24. 20:00 2021. okt. 24. 20:00

Kazincbarcika város vezetése úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében október 25-től kötelezővé teszi a maszkviselést. A település területén igazolt, Covid19 koronavírussal fertőzött személyek száma a negyedik hullámban 58 fő, az elhunytak száma pedig négy. A várost mintegy 28 ezren lakják.

Az elmúlt hetekben láthatóan emelkednek a fertőzöttségi adatok Kazincbarcikán, ezért döntött a szigorításról az önkormányzat – olvasható a Kolorline.hu portálon. A Kazincbarcika és környéke híreivel foglalkozó portál írását először a Borsodhir.hu, majd annak nyomán az Index szúrta ki.

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is nő a fertőzöttek száma, így az önkormányzat ismét megkezdte a lakosság rendszeres tájékoztatását, s ennek keretében az első bejelentés éppen ez a szigorítás volt.

A maszkot hétfőtől (orvosi vagy textilmaszkot) kötelező viselni a Polgármesteri Hivatalban, a Barcika Holding cégcsoportnál, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, a Védőnői Szolgálatnál, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ valamennyi intézményének dolgozói és látogatói számára.

Emellett szigorodnak a beléptetés szabályai a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben. Kérik ezen túl azokat, akik felső légúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat, személyesen, orvosi utasítás nélkül, a rendelőkben ne jelenjenek meg.