Kovács államtitkár más véleményen van, mint az „ütődött liberálisok”

HírKlikk 2020. október 1. 20:52 2020. okt. 1. 20:52

A magyar kormány közlése szerint, szerdán a Twitter felfüggesztette, majd magyarázat nélkül felszabadította a kormány@abouthungary fiókját. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán Facebook-oldalán közölte: „megtettük a szükséges lépéseket, és hivatalos magyarázatot várunk a Twittertől”.

Miközben a fiók nem működött, a hozzászólásokban megjelent a következő: „A Twitter felfüggeszti azokat a fiókokat, amelyek megsértik a Twitter szabályait”. Kovács, aki a nemzetközi médiában gyakran védelmezi Orbán Viktor miniszterelnököt, annak migrációellenes politikáját és „illiberális demokráciáját”, kifejtette: „Úgy tűnik, végre itt a szép új világ, amelyben a tech-óriások elhallgattatják azokat, akik más véleményen vannak, mint az ütődött liberálisok”. Megemlítette azt is, hogy a fiók tiltása éppen azon a napon következett be, amikor az Európai Unió Bizottsága közzétette a jelentését arról, hogyan áll a demokrácia és a jogállamiság ügye a 27 tagállamban.

Azonos értesítéssel felfüggesztették a @RNXnews című Twitter-fiókot is, amely egy a kormány által támogatott sajtóorgánumhoz tartozik, és amely továbbra sem hozzáférhető. A Twitter még nem válaszolt az AP hírügynökség ezzel kapcsolatos kérdésére. A fiókok felfüggesztéséről a hírügynökségi jelentések alapján, világszerte nagyon sok orgánum beszámolt.