Kovács Zoltán: a kártérítésbiznisz nem csak a börtönök körül forog

HírKlikk 2020. február 20. 15:06 2020. feb. 20. 15:06

Az illegális migránsoknak járó kártérítés jogosságáról is kérdez a kormány a nemzeti konzultáció kérdőívén – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, csütörtökön.

Kovács Zoltán a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, „a kártérítésbiznisz nem csak a börtönök körül forog".

Az államtitkár felidézte annak a két, illegálisan Magyarországra érkező bangladesi bevándorlónak az esetét, aki jogsérelemre hivatkozva beperelte a magyar államot. Hozzátette: az ő jogi képviseletüket „külföldről pénzelt szervezetek látták el", és végül tízmillió forint kártérítést ítéltek meg nekik. „Nem elég tehát, hogy ezek a szervezetek ösztönzik és támogatják a bevándorlást, hanem ráadásul üzletet is csinálnak belőle" – fűzte hozzá.

A politikus közölte: tekintettel arra, hogy több mint százezer ember van a balkáni útvonalon, és az illegális migráció ezekben a pillanatokban is zajlik, „beláthatatlan lenne a vége annak az összegszerűségnek, amelyet kártérítésként megítélhetnének" az illegális migránsoknak.

Kiemelte: arra kérnek mindenkit, hogy mondjon erről véleményt a nemzeti konzultáció során.

„Vannak, akik szerint ez helyes, az illegális migránsoknak is jár kártérítés. A kormánynak erről van véleménye, arra kérjük önöket, a kérdőíven szereplő ezen kérdésre is őszintén mondják el a véleményüket" – fogalmazott Kovács Zoltán.

Forrás: MTI/Hírklikk