Kovács Zoltán újra kiverte a balhét az Európai Bizottság alelnöke miatt

HírKlikk 2021. február 25. 10:29 2021. feb. 25. 10:29

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ismét a magyar demokráciát becsmérelte, megsértve ezzel Magyarországot és a magyar embereket – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Twitter-oldalán.

Vera Jourová ezzel a bizottság hírnevét is rontja – tette hozzá Kovács Zoltán, aki szerint az alelnök ezt már többször megtette, „bizonyítva, hogy alkalmatlan a munkájára."

Kovács Zoltán azért fakadt ki Twitter oldalán, mert Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke egy videókonferencián a Népszava szerint azt mondta,

Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia

Jourova szerint nincs demokrácia független igazságszolgáltatás, valamint szabad és tisztességes választások nélkül. Azt mondta, hogy a Bizottság átfogó vizsgálatot fog folytatni a magyar jogállam helyzetéről, és nemcsak egy-egy jogsértőnek vélt törvényről fog véleményt alkotni.

Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk.

– tette hozzá.