Kovács Zoltán: vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt

HírKlikk 2021. március 6. 20:00 2021. márc. 6. 20:00

Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának.

Kovács Zoltán közölte: az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a vakcianinfo.gov.hu oldalon. Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

„Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak" – fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért.

A vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony – emelte ki.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál. ƒ„Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része" – hangoztatta.

Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban - lépésről-lépésre – vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.

Forrás: MTI/Hírklikk