Kövér László ügynöknek nevezte az európai főügyészt

Föld S. Péter 2020. július 15. 17:45 2020. júl. 15. 17:45

Kövér László jutalomjátékának örülhettek azok a képviselők tegnap a parlamentben, akik szeretnek felállva tapsolni és kórusban szeretett vezérük nevét skandálni A házelnök szokás szerint sziporkázott, alig volt olyan mondata, amelybe ne szuszakolt volna bele valamilyen szintű poént, vagy gondolatnak álcázott megnyilvánulást. Szidott mindenkit, akit nem szeret, kommunistázott rendületlenül, Laura Codruta Kövesi európai főügyészt pedig ügynöknek nevezte.

Utóbbit a jobbikos Balczó Zoltán felszólalására vezette elő a házelnök, mégpedig a következő megfogalmazásban: „Nekünk ahhoz az európai ügyészséghez kellene csatlakozni, amit egy Laura Codruta Kövesi nevezetű ügynök vezet?”

Igen, Laci jelenleg ugyanis az Európai Uniónak ez az egyetlen európai ügyészsége. Ha volna másik, akkor a Fidesz választhatna, de jelen állás szerint, ez meglehetősen esélytelen.

Laura Codruta Kövesi egyébként, amint azt Kövér házelnök is tudja, nem ügynök. Hazájában, Romániában, évekig a korrupciós ügynökséget vezette, sok mindenkinek állt ezért az útjában, ami Kövér László gondolatvilágában úgy csapódott le, hogy Codruta Kövesi „politikai perek tucatjait indította azok ellen, akik a vele szemben lévő politikai oldalhoz tartoztak”. Még magyar polgármestereket is meghurcoltak, mondta Kövér László.

Ha más nem, ez tényleg azt bizonyítja, hogy Laura Codruta Kövesi ügynök. Ha nem az volna, eszébe sem jutott volna magyar polgármesterek ellen vádat emelni, hanem kizárólag román nemzetiségű bűnelkövetőkkel kapcsolatban vetődött volna fel benne és munkatársaiban a korrupció gyanúja. De, miután ügynök, még magyar polgármestereket is meggyanúsított, pedig tudhatta volna, hogy egy magyar polgármester – különösen, ha az illető a Fidesz szimpatizánsa – nem lehet korrupt. Példát kellett volna vennie magyar kollégájáról, Polt Péterről, aki egyetlen fideszes érzelmű magyar polgármester ellen sem indított eljárást korrupció gyanújával, amiből az is következik, hogy Polt Péter nem ügynök, hanem rendes magyar ember.

Idáig botor módon azt gondoltuk – sőt, valójában ez a véleményünk most sem változott –, hogy ügynök az, aki idegen hatalmak szolgálatába szegődött, hogy a hazája ellen szervezkedjen, és anyagi előnyök fejében, kárt okozzon a nemzetének.

Kövér László fejében ez is másképp áll össze. Kövér házelnök szerint ügynök az, akit ő nem szeret. Úgyhogy, ha van olyan képviselő, akinek ez a meghatározás nem tetszik, az személyesen Kövér házelnöknél jelentkezhet fizetésmegvonásért..