Közel 2 milliárd forintot vett el a kormány az operaházi beruházástól

HírKlikk 2020. október 11. 20:16 2020. okt. 11. 20:16

A kormány közel 2 milliárd forintot vett el az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházási költségéből.

A napi.hu számol be arról, hogy a Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a két egybefüggő operaházi beruházás költségét csökkentette 1 milliárd 931 millió forinttal. Az így felszabadult pénz az egyéb művészeti intézményekhez került.

2016 augusztusában jelent meg az első cikk arról, hogy két év alatt mintegy 23 milliárd forintból valósulhat meg a Magyar Állami Operaház felújítása.

Újabb hétmilliárd forintot ad a kormány az operaház felújítására. Ezzel együtt már 28 milliárd forintnál tart a cech és az átadás négy hónappal csúszik – állt a 2018 júniusi cikkben.

Idén márciusban a kormány az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum beruházásra, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházására újabb 4 milliárd 565 millió forint támogatást hagyott jóvá.

A mostani másik kormányhatározat a gazdaságvédelmi programokból csoportosított át 5 milliárd 451 millió forintot az egyházi közfeladatellátási és közösségi célú beruházások támogatására, amely az egyházi óvoda fejlesztéseket szolgálja.

Forrás: Napi.hu