Közel 50 ezer aláírás az MSZP-PM listára

HírKlikk 2019. április 16. 17:56 2019. ápr. 16. 17:56

Összegyűjtötte az EP-választáson induláshoz szükséges számú aláírást az MSZP-PM közös listája. Az 50 ezer aláírásnál azonban nem állnak meg, folytatják a gyűjtést, mert nagyon sokan jelezték, támogatni szeretnék az egyetlen közös listát - közölte Tóth Bertalan.

Az MSZP pártelnöke és az MSZP-PM lista vezetője a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be, ötvenezer aláírást adnak le az NVI-nek. Csütörtökig folytatják az aláírásgyűjtést, miután nagyon sokan jelezték, szeretnék az egyetlen közös listát támogatni. Úgy számolnak, végül több mint hatvanezer aláírást fognak a választási irodához eljuttatni.

Hangsúlyozta, az MSZP-PM közös listáját az európai baloldal is támogatja, az Európai Parlamentbe bejutó szocialista, demokrata és zöld frakciójába kerülő képviselőik egyedül fogják majd képviselni az ország érdekeit, mivel a Fidesz európai néppárti tagságának felfüggesztésével elveszítette ezt a lehetőséget. Az egyetlen közös lista a szociális Európáért, a bruttó 240 ezer forintos uniós minimálbéréért, a bruttó 95 ezer forintos minimális nyugdíjért, és 48 ezer forintos családi pótlékért küzd. Továbbá azért, hogy a minimális egészségügyi szolgáltatásokat európai szinten szabályozzák, az országot elhagyó fiatalok pedig visszatérjenek.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője arról beszélt: a piros-zöld-koalíció nagyon erős névsorral indul, a listán professzionális képviselők, bátor nők és tehetséges fiatalok is helyet kaptak. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy az MSZP-Párbeszéd közös lista minden egyes társadalmi csoportnak képviseletet nyújt.

Forrás: Hírklikk