Közel 50 ezer menekültet engedtek be eddig Orbánék

HírKlikk 2018. március 13. 14:58 2018. márc. 13. 14:58

Lassan eléri az ötvenezret az Orbán-kormány által beengedett török, afrikai és ázsiai bevándorlók száma, miközben a kabinet milliárdokat költ migrációellenes kampányára.

Bár az Orbán-kormány és a kormánypártok ma már az ENSZ-szel vitáznak a migrációról, a 2010-es kormányváltás óta is folyamatos a bevándorlás Magyarországra. Az Ázsiából, Afrikából és Törökországból érkezettek száma a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016-ra megközelítette az ötvenezret.

A HírTV által megkérdezett palesztin férfi már évek óta él magyar feleségével és gyermekével Magyarországon. Ügyvédként dolgozik, de úgy érzi: a kormány gyűlöletkampánya miatt őt is megbélyegzik:

"Bemegyek egy hivatalba mint ügyvéd vagy mint jogász, és akkor látom, hogy másképpen néznek rám, másképpen beszélnek hozzám, más a hangjuk, mint amilyen volt régen. De olvasni, látni a tévében a híradóban, hogy fekete színük miatt a buszsofőr nem engedte föl a buszra meg a villamosra, megverik őket, meg mást csinálnak, úgyhogy kicsit más, más a helyzet, mint amilyen volt régebben" – mondta el Yosephe Kaddy.

Ennek ellenére szeretnek Magyarországon élni, és magyarnak is érzik magukat – tette hozzá az ügyvéd.