Közmunkára ítéltek két, rémhírt terjesztő férfit Békéscsabán

HírKlikk 2020. május 22. 13:13 2020. máj. 22. 13:13

Békéscsabán közérdekű munkára ítéltek két férfit, akik februárban valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon a koronavírusról – tájékoztatta pénteken közleményben a Békés Megyei Főügyészség az MTI-t.

Egy 32 éves békéscsabai férfi különböző hírekből származó cikkrészletek és fényképfelvételek összeszerkesztésével létrehozott, valótlan tartalmat tett közzé egy weboldalon február 2-án. A köznyugalom megzavarására alkalmas, közveszéllyel járó esemény bekövetkezéséről szóló írás szerint, Magyarországon koronavírussal fertőzött, lázas betegeket találtak Ferihegyen, akiket izolációs ruhába öltözött egészségügyi dolgozók vittek el és helyeztek karanténba.

A cikket a legnagyobb közösségi portál egyik csoportjában megosztotta. Egy 34 éves battonyai férfi, aki ennek az oldalnak az adminisztrátora, a bejegyzést nem törölte.

Az egymással ismerősi kapcsolatban lévő férfiak különböző weboldalakon rendszeresen megjelentettek nem ellenőrzött forrásból származó írásokat jövedelemszerzés érdekében.

A bíróság csütörtökön közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek találta őket, a fiatalabb férfit 250 óra, míg társát 150 óra közérdekű munkára ítélték. Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI