Közpénzből épül az elit magániskola, 45 millió lesz a tandíj 

HírKlikk 2018. szeptember 14. 09:34 2018. szept. 14. 09:34

A Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) létrehozását az állam teljes egészében a Modern Városok Program részeként finanszírozza, annak ellenére, hogy magániskola lesz, ráadásul a szülőknek egy gyermek oktatására az óvodától az érettségiig több mint 45 millió forintot kell kicsengetniük - tudta meg a 24.hu.

De ez még nem minden. Az intézmény 100 ezer forintos jelentkezési díjat számol fel, és sikertelen jelentkezés esetén az összeget nem téríti vissza.

Az intézmény honlapján szereplő tandíjköltségek szerint az óvoda egy évre körülbelül mint 2,5 millió forintba kerül egy-egy kisgyermek számára, ezt követően az iskola első öt évfolyamán évente majdnem 3 millió forintot kell fizetni. A következő öt év már majdnem 4 millióba kerül évente, végül az utolsó két évfolyam ára megközelíti az 5 millió forintos összeget évente.

A 24.hu az iskolát hamarosan üzemeltető önkormányzati cég vezetőjét szerette volna megkérdezni, hogy mi az oka annak, hogy miközben teljes egészében közpénzből valósul meg a beruházás, az iskola honlapján az olvasható, hogy az iskola magánintézmény, de nem kaptak választ.

Forrás: 24