Kunhalmi: a kormány ne csak szlogenek szintjén legyen családbarát

HírKlikk 2020. november 29. 15:31 2020. nov. 29. 15:31

Az MSZP hétfőn országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány decemberben gyermekenként egyszeri ötvenezer forintot adjon azoknak a családoknak, amelyekben mindkét szülő elvesztette az idén a munkáját a koronavírus-járvány miatt.

 Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján szomorúnak nevezte, hogy a járvány miatt sok családban mindkét szülő elvesztette a munkáját.

Jelenleg 300 ezer ember keres munkát Magyarországon, mintegy 60 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor, több mint felüknek pedig már semmilyen jövedelme nincs – emelte ki.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a jelenlegi rendkívüli helyzetben érdemi segítségnyújtásra van szükség, ezért kezdeményezik a decemberi egyszeri támogatást, amelyet a javaslat szerint a munkájukat elvesztő egyedülálló szülők is megkapnának.

Kunhalmi Ágnes azt mondta: a kormánynak „nemcsak szlogenek szintjén kellene családbarátnak lennie, hanem tettekben is", ezért arra kéri a kormányt, hogy szavazza meg a javaslatot.