Kunhalmi: elveszik tőlünk a Balatont is, eltűnnek a szabadstrandok!

HírKlikk 2021. június 22. 20:32 2021. jún. 22. 20:32

Itt a hőség, egyre többen mennének vízpartra, egyre többen a Magyar Tengerhez, csak éppen lassan nincs hova. Idén is csökken az ingyen látogatható strandok száma, egy év alatt nyolc szabadstranddal lett kevesebb írja Facebook bejegyzésében Kunhalmi.

Azt írja Facebook oldalán, hogy az MSZP tavaly népszavazási kezdeményezéssel élt a Balaton-parti szabadstrandok túlélése érdekében, amit a Nemzeti Választási Iroda elutasított.

A Kúria döntésére még várunk, de addig sem maradunk tétlenek. Nem hagyhatjuk, hogy a magyarok jelentős része egy vagyont fizessen csak azért, hogy megmártózhasson a Balatonban! A strandbelépők ára folyamatosan nő, egy négytagú család egy nagyobb strandon már csak súlyos ezrekért pihenhet.

Régóta követelik, hogy a szabad vizek melletti strandok egy részét mindenki ingyen használhassa, az üzemeltető vállalkozások és önkormányzatok kieső bevételeit pedig fizesse meg az állam, ahelyett, hogy a NER kedvezményezettjeinek árusítja ki lassan az egész tópartot. 

„Nem hagyhatjuk, hogy a Balaton a kiváltságosoké legyen, védjük meg a közös természeti kincseinket! A Balaton a Tiéd is, a Balaton mindannyiunké!" – írta Kunhalmi Ágnes. 

Forrás: Facebook