Kunhalmi: nincs jobb- vagy baloldali oltás, csak oltás van

HírKlikk 2021. március 23. 15:45 2021. márc. 23. 15:45

A koronavírus miatti halálesetek csökkentését, a járványkezelés politikai vitáktól történő mentesítését és nemzeti oltási bizottság létrehozását sürgette az MSZP társelnöke kedden.

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón tragikusnak nevezte, hogy több mint 18 ezer, azaz egy városnyi ember halt meg Magyarországon a koronavírus miatt, és a legfontosabb feladatnak ezen halálozások megállítását tartja.

Véleménye szerint a járványkezelés sikerét együtt mutatja meg az átoltottság mértéke és a halálozások száma.

Közölte, ki kell venni a napi politikát a járványkezelésből, be kell fejezni az ellenzéki városvezetők, az önkormányzati rendszer támadását.

Úgy fogalmazott: nincs jobb- vagy baloldali oltás, csak oltás van. Nincs jobb- vagy baloldali oltóanyag, csak oltóanyag van. Minden elérhető oltás jobb ma, mint lélegeztetőgépre kerülni vagy megbetegedni”.

Kunhalmi Ágnes közölte, a kormány járványkezelését minden hullámban késlekedés és mulasztások jellemezték. Hozzátette: a kormány fut a járvány után, minden koronavírus miatt elhunytért az ellenzéket hibáztatja, minden gyógyultat a saját érdemének tart.

Hangsúlyozta, a kormány van cselekvési és döntési pozícióban, hozzá futnak be az információk.

A szocialista politikus azt mondta, az ellenzéki pártok azért javasolják a nemzeti oltási bizottság létrehozását, hogy szakmai alapon történjen a járványkezelés, csökkentsék a halálozások számát és az anomáliákat az oltások szervezésében.

Úgy folytatta, a testület munkájában részt venne a Magyar Orvosi Kamara, virológusok, háziorvosok, valamint önkormányzatok. A javaslatról az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddi ülésén szavazhatnak is – jegyezte meg.

Forrás: MTI/Hírklikk