László Imre: 2022 előtt nem alakul át érdemben az egészségügy

HírKlikk 2020. július 31. 09:57 2020. júl. 31. 09:57

László Imre szerint szükség lenne arra, hogy az egészségügyet önálló tárcaként képviseljék a kormányban.

Az ATV arról számol be, hogy László Imre szerint, a mai életünk paradoxona, hogy az MNB publikál olyan adatokat és tanulmányokat, amelyeket az egészségügyi tárcának kellene, amely jelenleg nálunk nem létezik. Szintén furcsállotta a DK-s politikus, hogy több kormánytag is foglalkozik az egészségügy átalakításával a kormányon belül.

Azt is elmondta, hogy Pintér Sándor érdeme, hogy határozottan kézben tartotta a dolgokat a járvány idején, ám hiányolta, hogy ebben az időszakban nem hallottunk az egészségügyért felelős államtitkárról. A politikus úgy látja: szükség van arra, hogy az egészségügyet tárcaszinten képviseljék a kormányban és megjegyezte, hogy Európai Unióban csak Romániában és Bulgáriában rosszabb az egészségügy helyzete, mint nálunk.

Az újbudai polgármester úgy látja, hogy pozitív szerepet játszott a szlovák egészségügy átalakításában az, hogy olyan külsős tanácsadó cégek is részt vettek a munkában, mint a Boston Consulting Group és ezt itthon is lehetne alkalmazni. Azonban nem tartja valószínűnek, hogy Magyarországon a kormány 2022 előtt érdemi lépésre szánja el magát az egészségügy átalakítása érdekében.

László Imre szerint, amíg nincs meg a vakcina, addig a védekezés alapjait meg kell tartani, tehát jól tette a kormány, hogy fönntartotta eddig a korlátozásokat, azonban a „demokrácia vadhajtásának” nevezte azt a véleményt, hogy „eldönthetem, kit fertőzök meg és kit nem”.