"Látom az esélyét, hogy Budapesten meg lesz verve Tarlós István"

HírKlikk 2019. február 21. 20:39 2019. feb. 21. 20:39

Interjút adott a Nyugat.hu-nak Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, amelyben beszélt arról is, szerinte milyen esélyei vannak a pártjának és az ellenzéknek a közelgő európai parlamenti és az őszi önkormányzati választásokon.

Fekete-Győr András azt mondta, olyan politikusokkal nem működnek együtt, akik korrupcióban érintettek vagy rasszisták, antiszemiták, ezért Budapesten például a VII. kerületben nem állnának be az MSZP közös jelöltje, Hunvald György mögé, az ő személye ugyanis számukra vállalhatatlan.

Jó példaként említette viszont Szombathelyt, ahol Nemény András mögé a Momentum is teljes szívvel be tudna állni, Baján pedig úgy néz ki, hogy a Momentum állít polgármesterjelöltet, Pécsett pedig Péterffy Attila indul, aki bár nem momentumos, de a párt színpadán mutatkozott be a választóknak.

Fekete-Győr azt saccolta, hogy az önkormányzati választáson Pécsett legyőzik majd a Fidesz jelöltjét, és szerinte ugyanez fog történni Szombathelyen, Egerben, és valószínűleg Miskolcon is.

"Látom annak is az esélyét, hogy Budapesten meg lesz verve Tarlós István"

– tette hozzá. 

Az EP-választásról azt mondta, szerinte a Momentumnak egy mandátuma biztosan lesz, de egy közös ellenzéki EP-listát nagyon rizikósnak tartana, egyrészt mert a választók lelkét nem szabad azzal mérgezni, hogy a pártok azon vitatkoznak, ki hányadik lesz a listán, másrészt mert az EP-választás tisztán arányos rendszerben zajlik, ezért a választók most először szavazhatnak arra, akit tényleg kedvelnek, ezt a lehetőséget pedig vétek lenne elvenni tőlük.

Forrás: nyugat.hu