Lattmann Tamás elhagyja Magyarországot és Brüsszelbe költözik!

HírKlikk 2021. szeptember 17. 19:33 2021. szept. 17. 19:33

Lattmann Tamás meglepő bejelentést tett Ujhelyi István Heti kettes Ujhelyivel című péntek esti műsorában.

Az ismert nemzetközi jogász és közéleti véleményformáló az Ujhelyi Istvánnal folytatott beszélgetésében jelentette be, hogy elvállalta egy brüsszeli civilszervezet felkérését és ezért egy időre elköltözik Magyarországról. 

Lattmann Tamás az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerdai évértékelő beszédével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az nem csak az Európai Parlamentnek szólt, hiszen olyan dolgok is elhangzottak, amelyek a tagállamok döntését igénylik. Vannak olyan célkitűzések, amiknek a megvalósításához tagállami konszenzus kell, de az sem lehetetlen. Ilyen konszenzust igénylő fejlesztés például az európai egészségügyi unió. A koronavírus-járvány hívta fel a figyelmet arra, hogy az egészségügy nem lehet kizárólag tagállami hatáskör.

A vakcinák vásárlása kapcsán elmondta, hogy az megmutatta: az egységes közös fellépés versenyelőnyt jelent a globális piacon.

Ujhelyi István hívta fel a figyelmet arra, hogy Ursula von der Leyen az európai egészségügyi unió javaslatához hozzárendelt egy 50 milliárd eurós csomagot. 

Nagyon érdekes volt Lattmann Tamás szerint a beszédben a közös chipgyártás felvetése is, egyebek között a szabadalmak uniós védelme miatt. Ez egy hatalmas gazdasági szegmens, amiben Európa lemaradt, ezért ez nagyon fontos gazdasági szempontból. 

Forrás: Facebook