Lázadnak a volt fideszes polgármester ellen

HírKlikk 2017. május 29. 05:35 2017. máj. 29. 05:35

Hiába választotta meg a Pestszentlőrinci Robogó Óvoda élére a volt fideszes Laminé Antal Évát (képünkön) a XVIII. kerületi képviselő-testület kormánypárti többsége, az ellenzék arra kéri az érintettet, lépjen vissza - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

Erre szólította fel Füzesabony egykori fideszes polgármesterét Szaniszló Sándor (MSZP) fővárosi képviselő. Elmondta: erre a jól működő és jól vezetett intézmény és az oda járó másfél száz gyermek érdekében volna szükség. Szerinte a fideszesek "bukott politikusukat" "nem hagyták az út szélén", és példátlan módon úgy tették meg a Havanna-lakótelepi óvoda vezetőjének, hogy sem a dolgozók, sem a szülők nem támogatták.

- A jövő hét elején lakossági fórumon ismertetjük a kialakult helyzetet. Annak ellenére, hogy az eddigi igazgató és helyettese is elindult az óvodavezetői pályázaton, bármelyikük nyer, zökkenőmentesen folytatódhatott volna a jól működő program - tette hozzá. Megjegyezte, nem Laminé Antal Éva szakmai előéletével volt bajuk, hanem azzal, hogy polgármesterként személyi ellentétek miatt vallott kudarcot, büntetőügyekbe keveredett, mint óvodapedagógus pedig rövid időn belül már a sokadik településen próbálkozik.

- Azért kellett pályázatot kiírni, mert lejárt az óvoda eddigi vezetőjének, Dóczy Ildikónak a megbízatása - emlékeztette lapunkat Ughy Attila (Fidesz-KDNP) polgármester. Nyomatékosította: mivel zárt ülésen döntöttek, a részletekről nem beszélhet, de arról meggyőződtek, hogy az említett óvodában vezetési válság alakult ki. Szerinte a személyi ellentétek eldurvultak, a működésben hiányosságokat találtak, ezért az egyetlen jó megoldás az volt, hogy a külső pályázót nevezik ki öt évre az intézmény élére.

Dóczy Ildikó, aki 16 éve dolgozik az intézményben, és ebből tíz éve vezetőként, lapunknak csak annyit mondott: az óvoda dolgozói és a szülők is megdöbbentek a képviselő-testület döntésén.
Forrás: Magyar Nemzet