Lázár János: belőlem is elegük volt néhányaknak

HírKlikk 2020. október 16. 13:00 2020. okt. 16. 13:00

„Nyolc évet dolgoztam frakcióvezetőként, államtitkárként és miniszterként, hat évig ott ültem minden kormányülésen. Azt gondolom, hogy nekem is elég volt, és belőlem is elegük volt néhányaknak” – erről Lázár János volt kancelláriaminiszter beszélt a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának vendégeként, amikor arról kérdezték, parkolópályának érzi-e, hogy 2018-ban kikerült a kormányból.

A beszélgetésről az atv.hu készített leiratot.

A beszélgetésben arra a kérdésre, hogy a kormányból történt távozása előtt ki közölte kivel, hogy „elég volt”, úgy reagált: ez kölcsönös volt. Aztán leszögezte, hogy ha a miniszterelnök felkér valakit kormánytagnak, az négy évre szól, utána lejár a mandátuma.

Arra a kérdésre, hogy a tavaly októberi önkormányzati választás eredményéből és Márki-Zay Péter ismételt hódmezővásárhelyi győzelméből milyen tanulságot vont le, Lázár János azt válaszolta: míg korábban azt gondolta, hogy a politika az akaratátviteli képességről szól, ma már úgy látja, hogy a jó politika „az élni és élni hagyni jegyében zajlik, és a többet ésszel mint erővel jegyében cselekszik”.

A beszélgetésben szó volt Winston Churchill legújabb, magyar nyelven most megjelent életrajzáról, amelynek hazai kiadója Lázár János és egykori államtitkára, Csepreghy Nándor.

Forrás: atv.hu