Lázár János továbbra is változásokat sürget a Fidesz háza táján

HírKlikk 2020. január 6. 11:02 2020. jan. 6. 11:02

Lázár János nagyinterjút adott a Promenad.hu-nak. A volt miniszter továbbra is változásokat sürget a Fidesz és a kormányzás háza táján.

Lázár János szerint az önkormányzati választásokon a választók megvonták bizalmukat a Fidesztől. Látványos a különbség a 2018-as kétharmados felhatalmazáshoz képest – idézi a volt miniszter szavait az interjút szemléző Index.

A választókerületemben is csökkent a Fideszre szavazók száma, míg a nem ránk szavazóké stagnál, tehát nem egyre többen szavaznak ellenünk, hanem elveszítettük bizonyos választói csoportok bizalmát – mondta a Promenad.hu-nak. 

Lázár szerint, az elmúlt harminc évben azért volt sikeres a nemzeti oldal Magyarországon, mert mindig, amikor kormányzati lehetőséget kapott, a valós problémákkal foglalkozott, az emberek hétköznapi kihívásaira adott választ.

Majd lényegében kijelentette, hogy a Fidesz az elmúlt időszakban elvesztette kapcsolatát a valósággal: „Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez."

Lázár szerint, az ellenzéki vezetőktől nem látnak mást a választók, mint a Fidesz „gyalázását", nem tudnak egyszerű és világos válaszokat adni, „nincs víziójuk" az országról. Úgy látja, hogy a Fidesznek minden társadalmi csoport problémáira választ kell adnia – a fiatalokétól a nyugdíjasokéig –, továbbá Magyarország versenyképességéhez elengedhetetlenül szükséges a világszínvonalú egészségügyi ellátás megteremtése, fel kell építeni a világ egyik legjobb oktatási rendszerét, és az ember, valamint a természet harmóniáját helyreállítva, egy új nemzeti vidékpolitikára van szükség, ami nemcsak zöld fordulatot jelent, hanem jelentősen növeli a falvakban és kisvárosokban élők életminőségét.

Lázár arról is beszélt, hogy Orbánnak nincs szüksége az ő tanácsaira, mert neki a legerősebb a valóságérzékelése a Fideszben. „Ezzel együtt, száz százalékos biztonsággal állíthatom, a Fidesz-szavazó nyugdíjas polgártársamat (...) nem érdeklik a magyar gazdaság kedvező makroadatai". És mivel az ő problémáikra nem ad konkrét választ a kormány, ez lehetőséget teremt az ellenfélnek. Gyűlöletkampányt pedig könnyebb csinálni, mint rezsicsökkenteni – fogalmazott.. 

Forrás: Index