Lázár köszöni, de nem vállalja a megmérettetést Márki-Zay ellen

HírKlikk 2019. július 4. 21:00 2019. júl. 4. 21:00

Nem vállalta a felkérést, így nem lesz polgármester-jelölt Hódmezővásárhelyen Lázár Jánosból – a döntést maga a képviselő jelentette be honlapján.

Lázár János hosszasan válaszol a felkérésre, többek közt arról ír, a jelölés nagy megtiszteltetés számára, és "volt hát min gondolkodni az elmúlt napokban".

A képviselő úgy folytatja, hogy Hódmezővásárhelyen valóban változásra van szükség, "hiszen még a polgármester úr hívei sem tagadják, hogy a város ma egy helyben topog. Nekem is van dolgom azzal, hogy Hódmezővásárhelyt újraindítsuk, és a város visszatérjen ahhoz a fejlődéshez, ami Almási polgármester úr halálával megszakadt.

Lázár a válaszában sorra veszi politikai eredményeit is, majd közli: hisz abban, hogy polgármesterként ismét a város hasznára tudna lenni.

"Ráadásul a polgármesterségem óta eltelt időben sokat tanultam: nemcsak önmagamról, hanem a nagy szervezetek vezetéséről, irányításáról és a közösségek hatékony képviseletéről is. És amint már utaltam rá, sokat tanultam a kompromisszumok fontosságáról és az együttműködés erejéről."

Ezután viszont úgy folytatja,

Mégis azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért. Pedig az elmúlt időszak közvélemény-kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyem volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna.

A politikus arról is ír, hogy Márki-Zay Péter őt tette meg fő ellenfelének, ez pedig két következménnyel is járt. "Az egyik, hogy Vásárhely talán nyert magának egy országszerte híres – mostanában inkább: hírhedt – ellenzéki politikust, de elveszítette polgármesterét. A másik következmény pedig az, hogy kettészakadt a város. Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény."

Lázár szerint a" vásárhelyi polgárháború kirobbantásával" Márki-Zay Péter akarva-akaratlan azt érte el, hogy ma két politikus van, aki biztosan nem tudja egyesíteni a várost. Az egyik én vagyok, a másik pedig ő: Márki-Zay Péter.

"Harmadik jelöltre van tehát szükség, olyan polgármesterre, aki békét tud hozni" – írta Lázár.

"Hiszek abban, hogy ebben a játszmában nem szabad felvenni a kesztyűt. Nem lehet pusztán az a célunk, hogy a másik veszítsen: azt kell szem előtt tartanunk, hogy végre Vásárhely nyerjen. Éppen ezért új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években."

Lázár János szerint ehhez a következő hetekben, hónapokban arra van szükség, hogy Vásárhely különböző szekértáborai újra szóba álljanak és szót értsenek egymással. "Párbeszédre van szükség, aztán együttműködésre" – írta, hozzátéve, hisz benne, hogy a jelölési folyamat végéig megtalálják azt, "aki vissza tudja hozni a város elveszett nyugalmát".

Forrás: Hírklikk