Lázár nem a teniszszövetség elnökét jelentette fel az eltűnt milliárdok miatt

HírKlikk 2020. augusztus 15. 18:00 2020. aug. 15. 18:00

A Magyar Tenisz Szövetség új elnöke, Lázár János haladéktalanul büntető feljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen. Az egykori kancellária miniszternek eszébe sem jutott, hogy Richter korábbi felettesét, a teniszszövetség előző elnökét, a fideszes Szűcs Lajos felelősségét firtassa – írja a 24. hu. Pedig Szűcs vezette a szövetséget akkor, amikor 3.5 milliárdos adósságot felhalmozott, s emiatt megszűnés fenyegette. Richter Attila jogi képviselője, Futó Barnabás azt közölte, hogy védence áll minden vizsgálat elé.

A teniszszövetség új elnöke Lázár János a heti testületi ülés után haladéktalanul feljelentette Richter Attila volt főtitkárt. Az indoklás szerint Richter elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötött szerződést a 250 WTA 250-es tenisztorna magyarországi megrendezésére.

Lázár egyben arra is kérte a hatóságot, hogy vizsgálja meg a Business Network International Ltd és az Emotion Gmbh cégekkel kötött ügyleteket, amelyeket ugyancsak Richter Attila főtitkár kötött. Az Magyar Teniszszövetség továbbá kezdeményezte Richter Attila visszahívását kezdeményezi a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól.  

Az ügy előzménye az volt, hogy még májusban öt elnökségi tag lemondott tisztségéről, miután korábbi főtitkár, Richter Attila is lemondott a tisztségéről.  Mindez azt követően történt, hogy a szövetség gazdálkodása miatt a Fővárosi Főügyészség már 2018 őszén nyomozást rendelt el. Csak idén derült ki, hogy a szövetség 3.8 milliárd forintos tartozást görget maga előtt. Ebbe beletartoznak fantomtornák miatti kártérítési összegek, támogatott versenyzőknek és a munkavállalóinak sem fizetett az MTSZ, de a legnagyobb összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma – pontosabban a magyar állam – követeli vissza. 

A szövetség elnöke egyébként a fideszes Szűcs Lajos volt, aki a legutóbbi tisztújító ülésen meg sem jelent. 

Forrás: Hírklikk