Lázár nem volt hajlandó kezet fogni Márki-Zay Péterrel - videó

HírKlikk 2019. szeptember 5. 13:17 2019. szept. 5. 13:17

Lázár János nem fogadta el Márki-Zay Péter kéznyújtását a bíróság folyosóján.

Lázár János feljelentette Márki-Zay Pétert, mert szerinte a hódmezővásárhelyi polgármester olyan kijelentéseket tett az elhíresült Szeviép-ügy kapcsán, amellyel megrágalmazta a volt minisztert.

A Lázárhoz lojális Promenád beszámolója szerint csütörtökön tartották az üggyel kapcsolatos békítő tárgyalást. A volt miniszter ügyvédje, Kriveczky György a portálnak elmondta, hogy a találkozó sikertelen volt, és a feljelentésben foglaltakat változatlanul fenntartják. „Az az álláspontom, hogy Márki-Zay Péter megrágalmazta ügyfelemet, Lázár János volt minisztert, jelenlegi országgyűlési képviselőt, és ezért jogi elégtételt kérünk” – nyilatkozta az ügyvéd.

Bár a mostani cikkből nem derül ki, hogy mit is mondott a vásárhelyi polgármester, a Promenád januárban arról írt, hogy Szabó Bálint szerint Márki-Zay Péter az alábbi valótlan tényeket híresztelte a Szeviép-kártalanítás kapcsán: „Lázár János ezzel a segítséggel akár mondjuk 100 millió forinthoz is juttathatta Szabó Bálintot, (…), vajon ebből a pénzből esetleg visszacsoroghatott-e Lázár János zsebébe valami, hiszen hasonló feltételezések szoktak lenni.”

Vélelmezhetően ez a mostani per tárgya. Mindenesetre Lázár János nagyon berághatott a polgármesterre, mert ahogy a bíróság folyosóján készült videó is bizonyítja, még kezet sem volt hajlandó fogni Márki-Zay Péterrel, aki odament köszönni az ügyvédjével várakozó fideszes képviselőhöz.

Forrás: Hírklikk