Le a kalappal Halász János előtt

Jász 2019. február 18. 16:48 2019. feb. 18. 16:48

Az ATV reggeli műsorában kérdezték a Fidesz-frakció szóvivőjét, mit szól hozzá, hogy a XVI. kerületben az ellenzék a 100 éves Bálint Györgyöt javasolta díszpolgárnak, de a Fidesz leszavazta. Halász János nagyon korrekt válasz adott.

A kérdés Halász János esetében azért is volt pikáns, mivel volt olyan fideszes képviselő, aki közölte, soha nem szavazna olyan ember díszpolgárságára, akinek köze volt a balliberális erőkhöz, de mint tudjuk, a rendszerváltás utáni években Halász is az SZDSZ színeiben indult a parlamenti választásokon Debrecenben.

Erről nagyon korrekt módon azt mondta: ebben az időszakban a Fidesz maga is az SZDSZ-szel szövetségben indult az önkormányzati választásokon. Az értékeik megmaradtak, kinek-kinek a sajátja, amit azóta is fontosnak tart, és képvisel.

Halász János egyébként Bálint gazdát jól ismeri. Emlékeztetett rá, hogy a debreceni virágkarneválon már volt a zsűri elnöke is a legendás kertészmérnök, akit szakmailag nagyon hozzáértő, fontos, elismert, jó szellemiségű embernek nevezett.

Ha Debrecenben lett volna ilyen szavazás, biztos másként döntöttek volna – tette hozzá a Fidesz-frakció szóvivője.