Leadta népszavazási kérdéseit az MSZP

HírKlikk 2020. július 28. 11:47 2020. júl. 28. 11:47

Népszavazással szeretné megállítani a Balaton és más természetes tavaink fideszes gyarmatosítását az MSZP. „Ehhez hívjuk önöket is segítségül” – mondta Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök kedden, a Nemzeti Választási iroda előtt, mielőtt leadták népszavazási kérdéseiket.

Az első, „triviális” kérdés azt célozza: lehessen ingyen fürödni a Balatonban.

A második: a még meglévő köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, ne kerüljenek újabb NER-lovagok birtokába.

A harmadik: népszavazással „rendeljük el együtt”, hogy változtatási tilalom legyen ezeken a partszakaszokon, ne lehessen lezárni őket és építeni rajtuk.

„Akadályozzuk meg együtt!” – szólított fel a pártelnök, bizodalmát fejezve ki, hogy az akcióval meg tudják állítani a kisajátítás 2016 óta egyre gyorsuló folyamatát, „tudunk ingyen fürdeni a Balatonban és meg tudjuk védeni a Balaton-partot a NER-lovagoktól”.

„A fő célunk az, hogy ez a folyamat megálljon” – mondta Kunhalmi Ágnes, kiemelve: a NER-oligarchák csak saját maguknak akarnak érdekeltséget teremteni a természetes vizeknél, ezzel pedig szembekerültek a tavaink környékén a helyi lakosokkal, civil szervezetekkel és mindenki mással, aki nem tudja megfizetni a méregdrága szolgáltatásokat.

„Az elmúlt száz évben szerintem közmegegyezés volt (…) kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok – egy közös volt mindannyiunkban: ha meg akartunk fürödni a Balatonban vagy a Velencei-tóban vagy bármelyik természetes tavunkban, akkor ezt megtehettük” – mondta.

Ezért kezdeményezték a népszavazást: hogy megmaradjanak a szabadstrandok és mindannyian ingyen fürödhessünk –mondta.

Tóth Bertalan felidézte: a vasárnapi boltzár ügyében is az MSZP népszavazási kezdeményezésére hátrált meg a Fidesz, ezért lehet ma is vasárnap vásárolni.

Forrás: Hírklikk