Leantiszemitázták a magyar kormányt a németek

FSP 2020. augusztus 24. 07:12 2020. aug. 24. 07:12

Szijjárfó Péter után Gulyás Gergely is beleszállt a németekbe. A magyar külügyminiszter hétfőre bekérette Németország magyarországi nagykövetét, igaz, hogy ő akkor már Kínában lesz, de helyettese, Magyar Levente államtitkár elmondja majd, hogy mi a probléma a német állásponttal.

Az a probléma, hogy Michael Roth külügyi államtitkár pénteken antiszemitának nevezte Magyarországot. Úgy fogalmazott, hogy Magyarországon elharapódzott az antiszemitizmus, mire Szijjártó előbb egy Facebook posztban válaszolt, és arra kérte a német kollégát, hogy „fejezzed be a magyarok méltatlan támadását”. Aztán rájött, hogy ez kevés lesz, nem érheti be ennyivel, ezért úgy döntött, hogy bekéreti a német nagykövetet.

Ezen felbuzdulva, Gulyás Gergely miniszter sem akart kimaradni a jóból, ő is szépen kioktatta a németeket, pedig már az is elegendő lehetett volna, amit kollégája, Szijjártó külügyminiszter tett. A lényeg persze nem az, hogy a németeknek mi a véleményük a magyar kormány esetleges antiszemitizmusáról, hanem, hogy antiszemita-e a magyar kormány?

Ha elfogadjuk, amivel Szijjártó érvelt, vagyis, hogy a magyar zsidó közösség békében és biztonságban él, mi rendeztük büszkén a Maccabi játékokat és Magyarországon virágzik a zsidó kultúra, akkor azt kell mondanunk, hogy érthető, ha a magyar kormány visszautasítja az antiszemitizmus vádját.

Csak hát, mint minden éremnek, ennek is van egy másik oldala. Itt van például Soros György személye, akiről még a békésborzadályi óvodások is tudják, hogy zsidó származású, és a rémrettentői kocsmában is tisztában vannak ezzel. Ezt a Soros nevű magyar származású amerikai milliárdost támadja a Fidesz-kormány, uszít ellene, igaz, nem a zsidósága okán. De hát erre nincs is szükség: néhány éve, amikor teleplakátolták Soros arcképével az országot, derék magyar emberek a szándékosan előnytelenre szerkesztett fotók szövegét kiegészítették azzal a megjegyzéssel, hogy büdös zsidó.

És nem csak Soros van, hanem Raffay Ernő is, aki számos antiszemita kijelentést tett. Például, hogy a zsidók elvették a magyarok vagyonát. (Vannak, akik erre fordítva emlékeznek. Lásd még vészkorszak.) Nos, ez a Raffay Ernő történészként a magyar kormánytól augusztus 20-a alkalmából magas állami kitüntetést kapott, ami számos, békében és biztonságban élő zsidó embert aggodalommal töltött el. És azért is aggódhattak a békében és biztonságban élő magyar zsidók, hogy hiába virágzik a kultúrájuk, Orbán Viktor miniszterelnök kiváló államférfinak tartja Horthy Miklóst. Azt a kormányzót, aki antiszemitának vallotta magát, és akinek a regnálása idején megszülettek azok a zsidótörvények, amelyek előbb a zsidók jogfosztásához, később anyagi kifosztásához, végül meggyilkolásához vezettek.

Van tehát a serpenyő mindkét felében muníció. A virágzó zsidó kultúra, a Maccabi játékok az egyik oldalon, Horthy, Raffay és a Soros elleni uszítás a másikon. Nyilván ez utóbbiakról is szó esik majd a német nagykövettel történő találkozáson.