Ledarált iratokkal tömött gyanús zsákokat talált a jászberényi ellenzéki polgármester

HírKlikk 2019. október 19. 13:56 2019. okt. 19. 13:56

Ledarált, bezsákolt iratokról tett közzé fotókat a Facebook-oldalán Budai Lóránt, Jászberény vasárnap megválasztott új polgármestere. Budai 14 szavazattal kapott többet, mint a települést 2010 óta vezető Szabó Tamás. A fideszes politikus csütörtökön megóvta az eredményt ezért lehet, hogy új választás lesz a településen.

A területi választási bizottság szerint azért kell megismételni a választást, mert a szavazás alatti egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt.

Ám úgy tűnik, hogy a Fidesz nem biztos abban, hogy november 10-én valóban új választás lesz Jászberényben, ezt jelezheti az iratmegsemmisítés. A ledarált papírokkal tömött zsákokon a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. (JVV) logója látható.

Budai Lórántot telefonon értük el, aki portálunknak elmondta: minden törvényes eszközt megragadnak, hogy megtámadják ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megtesznek, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassanak a kiskirályok felett.