Leépítés lesz a Budapest Airportnál

HírKlikk 2020. szeptember 22. 04:30 2020. szept. 22. 04:30

A kormány által bevezetett utazási korlátozásai miatt, várhatóan visszaesés lesz a Liszt Ferenc Repülőtéren, emiatt az üzemeltető leépítésre kényszerül.

A 444 a Budapest Airport közleménye alapján, arról számol be, hogy a kormány szeptemberben bevezetett utazási korlátozásai miatt, várhatóan a 17 évvel ezelőtti szintre esik majd idén a Liszt Ferenc Repülőtér forgalma, így a repteret üzemeltető cég újabb létszámcsökkentésre kényszerül.

A leépítés várhatóan 236 embert érint majd.

A Budapest Airport úgy becsüli meg, hogy az őszi és téli hónapokban 90 százalékkal esik majd vissza az utasforgalom a tavalyi szinthez képet. A járvány első hulláma után, a nyári hónapokban több utas járt a reptéren, a forgalom az áprilisi alig 10 ezer főről augusztusban 400 ezerre emelkedett, szeptemberben viszont eddig naponta kevesebb, mint 3000 utas fordul meg Ferihegyen, ami a tavalyi forgalom alig hat százalékának felel meg.

A repteret üzemeltető cég úgy számol, hogy az eredetileg tervezett utasforgalom egyharmadát érik csak el.

Miután tavasszal gyakorlatilag leállt a reptér, a Budapest Airport pedig szinte minden bevételétől elesett, májusban költségcsökkentési programot vezetett be, amelynek részeként már elbocsátottak embereket, miközben minden lehetséges eszközzel azon volt, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megvédje – írja a cég. Akkor viszont még azzal lehetett számolni, hogy az utasforgalom éves szinten 10 millió főre nő majd vissza, így annyi dolgozót tartott meg az üzemeltető, amennyivel ennyi utast ki lehetne szolgálni. Most, hogy a cég vezetése látja, hogy a 10 millió fő sem jön majd össze, a közlemény szerint, elkerülhetetlenné vált az újabb leépítés. 

Forrás: 444.hu