Lefagyott a Fidesz propaganda-gépezete

HírKlikk 2020. december 3. 14:41 2020. dec. 3. 14:41

A Szájer-ügy nagyon hasonlít a Borkai-botrányhoz, csak akkor késve kezelte a problémát a Fidesz. Pedig bizonyos értesülések szerint, a vezérkar már egy éve tudott az akkor nyilvánosságra került kompromittáló felvételek létezéséről. Szájer Józsefről is tudnia kellett mindent néhány embernek, hiszen a politikai sérülékenység nemzetbiztonsági kockázatot is jelent. Felmerül a kérdés: akkor vajon miért tartotta meg Orbán?

Lakner Zoltán politológus a Klubrádió Esti gyors című műsorában elmondta, hogy Szájer valódi és komoly munkát végzett az Európai Néppártban meg a parlamentben. Fontos politikus volt, ellentétben például Deutsch Tamással. Információkkal tudott szolgálni a Néppárt berkeiből Orbánnak. Mostanra már csak bólogató jánosok maradtak.

Szájer József kilépése érvágás a Fidesznek. A hitelesség nem stimmel a propagandával. A kormánypárt megpróbált felépíteni egy kampányt a családra, az együttélésre, egyfajta erkölcsi útmutatásra. Igaz, hogy van egy rendkívül stabil szavazóbázisa, de időről-időre szüksége van arra, hogy kiharapjon egy szeletet az ellenzék támogatói köréből, illetve bevonzzon szavazókat a bizonytalanok közül. Na, ebben okoz nehézséget a Szájer-botrány. Nem is tudott mit kezdeni vele a Fidesz propaganda-gépezete, lefagyott, egyébként már nem először – véli Lakner Zoltán.

Ebben az ügyben nem lehet jót mondani, főleg egy mondatban nem. Olyan svungja, olyan ereje van a botránynak, hogy nehéz rá reagálni. Jellemző, hogy a kormányülésre érkező miniszterek közül alig szólalt meg valaki, és – bár kicsit késve – lezárták a sajtó elől azt a területet, ahová a kormánytagok autói érkeztek. 

Forrás: Klubrádió