Lehet Más a Pofon - most szóban ütik egymást az LMP-sek

2018. április 16. 08:06

Továbbra sem lehet tudni, hogy valójában mi történt Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos között, de az szinte egyértelmű, hogy nem folytatják a közös munkát. Sajtóhírek szerint Sallai R. Benedek úgy meglökte Hadházy Ákost, hogy a radiátornak esett. Szél Bernadett szerint Sallainak mindenképpen mennie kell. Közben Sallai R. Benedek százezres fodrászszámlákról és közpénzből létrehozott ruhatárakról írt a Facebookon.

Tavaly szeptemberben torkollott verekedésben egy vita a kijevi városi tanács ülésén. Az ukrán elnök és a volt miniszterelnök pártjának egy-egy képviselője valósággal kiütötte az utóbbit.

Magyarországon ilyen még nem történt, de párton belüli konfliktus igen. Az LMP távozó országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek ugyanis – sajtóhírek szerint - megütötte a párt társelnökét, Hadházy Ákost egy etikai bizottsági meghallgatáson. Később az ütést már cáfolták. A párt társelnöke a Facebookon erősítette meg az esetet.

Hadházy szerint a választási visszalépések miatt történhetett az atrocitás. Arról viszont nem beszélt, hogy mi történt pontosan. „Sallai titkár úr máshogy ítélte meg a visszalépéseknek a szükségességét vagy nem szükségességét. Ebben az ügyben, amikor ő vitatkozott akkor inkább az érzelmekre és az indulatokra próbált hatni és valószínűleg ezek az érzelmek és indulatok jobban elragadtatták, mint kellett volna” – fogalmazott Hadházy az ATV Híradónak.

Sallai R. Benedek közösségi oldalán kért bocsánatot. Az ATV Híradónak azt mondta, hogy ő nem ütött meg senkit, csak provokálták. Mint mondta: „igen azt állítom, hogy provokált a magatartásával. Gyakorlatilag, amikor el akartam hagyni a termet simán elkezdett kacagni, hogy nem bírom idegekkel. Tehát nyilvánvalóan volt benne ilyen szándék. Ennek ellenére énnekem így a kampány végére jelentősen elfogyott a türelmem, ez való igaz.”

Az LMP szerint ez minősíthetetlen viselkedés volt. „Nagyon-nagyon sajnáljuk a történteket. Az LMP az erőszaknak minden formáját elutasítja és a tegnapi esetnek meglesznek a következményei elindultak az eljárások mind párton belül, mint párton kívül.”

Harangozó Tamás szerint a nemzeti együttműködés  rendszerének nevezett diktatúra a legcsúnyább oldalát mutatta meg. „Hadházy Ákost ugyanis nem egy Fideszes aktivista, nem egy Fideszes politikus lökte föl, hanem a saját párttársa. És ez nagyon sok mindent elmond, hogy miért tartunk itt” – jelentette ki az MSZP-s politikus.

A párton belüli botrány vasárnap is folytatódott. Sallai R. Benedek legújabb Facebookos-posztjában keményen kiosztotta Hadházy Ákos mellett Szél Bernadettet is. Közpénzből létrehozott ruhatárról és százezres fodrászszámlákról írt bejegyzésében.

Forrás: atv.hu