Lehet példát venni az Audi-főnöktől!

Bánó András 2021. január 3. 06:25 2021. jan. 3. 06:25

Először azt hittem, rosszul látok. Kétszer is elolvastam a hírt: „Nem tartja helyesnek az autóipar állami támogatását a koronavírus-válság miatt az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann.” Mi történhetett? – csodálkoztam. 

"Nem helyeslem az autóipar további támogatását" - fogalmazott az Audi vezérigazgatója a Süddeutsche Zeitung című lapnak adott interjúban. "A koronavírus-válság megfosztott bennünket teljesen a nyereségünktől. Oké, rendben van. De ezt szinte minden vállalatunk - a gyártókat és a beszállítókat is beleértve - túl fogja élni" - mondta. Nem így van viszont a vendéglátóiparban, és a rendezvényszervezők esetében, ahol nagyon sok cég végleg kénytelen lesz lehúzni a rolót. "Ez nagyon bánt engem. Ez egyszerűen tragédia. Az, hogy mi elveszítjük forgalmunk tíz százalékát, az nem tragédia. Túltesszük magunkat rajta és minden megy tovább a régiben."

Hát igen. Így gondolkodik ma egy nagyvállalat felelős vezetője, akiből még nem veszett ki a szolidaritás. Így gondolkodik – Németországban.

És itthon? Hogyan létezik, hogy egy ilyen kiállás nem létezik Magyarországon? Hogy se Mészáros Lőrincnek, se a külügyminisztert utaztató másik milliárdosnak, vagy a stadion és székházépítő harmadik milliárdosnak nem jut eszébe, hogy így gondolkozzon. Hogy egyikük sem látja át a másik vállalkozó nyomorát, miközben őket – lévén oligarcha haverok – szorult helyzet ide, szorult helyzet oda, rendesen kitömi a kormányzat hatalmas pénzekkel.

Ez az önzőség, na ez lett az igazi életszemlélet ma Magyarországon!