Lemond a Handó Tündét kritizáló bíró

HírKlikk 2018. szeptember 14. 10:35 2018. szept. 14. 10:35

Felmentését kérte a köztársasági elnöktől Szepesházi Péter bíró, aki korábban többször bírálta a Handó Tünde által vezetett Országos Bírói Hivatalt – tudta meg a 444.hu.

A Budai Központi Kerületi Bíróság bírájának lemondásához több, egymással összefüggő körülmény vezetett, így az új Polgári Perrendtartás „ügyfélellenes alkalmazási kényszerei”, a „Handó-féle centralizációs önkény”, de az is, hogy hiába ért el jó eredményt az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjainak előválasztásán, a testületbe nem került be, ami jól mutatja, hogy egy hozzá hasonló szemléletű ember mennyit tud elérni a rendszerben.

Szepesházi arról is beszélt a portálnak, a bírók között továbbra is téma, hogy a kormány állítólag kedvező visszavonulási lehetőséget, „megcukrozott nyugdíjazást” fog felajánlani az idősebb bíráknak, ami miatt szerinte sokan elhagyják a pályát.

Szepesházi volt az egyik olyan bíró, aki a nyilvánosan bírálta Handó pályázati gyakorlatát, vagyis azt, hogy eredménytelennek nyilvánítja a pályázatokat, majd megbíz határozott időre hozzá közelálló bírókat.