Lemondott a karcagi rendőrkapitány

HírKlikk 2019. augusztus 14. 10:32 2019. aug. 14. 10:32

Lemondott kapitányságvezetői tisztségéről Teleki Zoltán, Karcag rendőrkapitánya - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

A karcagi kapitányság vezetésével augusztus 16-ai hatállyal Karsai Lajos őrnagyot, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetőjét bízza meg Urbán Zoltán László megyei főkapitány.

Telekiről a múlt héten került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amelyen arra kéri beosztottját, hogy ne bírságolják a helyi kórház orvosait, különben azok se tesznek majd szívességet nekik, és a helyi rendőrök nem juthatnak be soron kívül a vizsgálatokra. Ő ezt a kivételezést "differenciált intézkedésnek" nevezte.

Teleki ilyen "differenciált intézkedésre" utasította beosztottját a helyi kórház főigazgatójával, a fideszes önkormányzati képviselő Nagyné László Erzsébettel szemben is, aki amúgy mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt. Teleki ezt azzal indokolta, hogy Nagyné szokta elintézni, hogy a rendőröknek ne kelljen végigvárniuk a hosszú várólistát.

Forrás: Hírklikk