Lemondott a Volánbusz Zrt. vezetője

HírKlikk 2020. július 15. 21:20 2020. júl. 15. 21:20

Néhány órával azután, hogy bejelentették, mától a MÁV Zrt. a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója bejelentette távozását.

Dávid Ilona a Facebook-oldalán közölte a döntését. Ezt írta: 

„A rám bízott feladat teljesítése után, távozom a Volánbusz Zrt. éléről. 2018 augusztusában a Volán-társaságok újjászervezésére kértek fel, ami a 2019. október 1-jén létrejött integrációval és az azóta eltelt időszakban véghez vitt fejlesztésekkel megvalósult. Az országos vállalat működése hatékonyabbá, átláthatóbbá, eredményesebbé vált, a szolgáltatás színvonala folyamatosan emelkedett. Ezúton is szívből köszönöm minden kollégámnak a sok-sok munkát, lelkesedést, kitartást! Jöhet az újabb kihívás!”

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya délelőtt közölte az MTI-vel, hogy az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében, július 15-től a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lesz.

A közös stratégiai irányítás hosszú távon megteremti az egységes autóbuszos és vasúti menetrend kialakításához, a vasúti ráhordó hálózatok és a menetrendi csatlakozások fejlesztéséhez, valamint az egységes jegy- és tarifa rendszer, utastájékoztatás és arculat kialakításához szükséges feltételeket – hangsúlyozták.

A társaságok önállósága, szakmai irányítása, a társaságok által ellátott személyszállítási feladatok nem változnak.