Lemondott Csányi Sándor helyettese, még nem tudni miért

HírKlikk 2020. július 22. 08:49 2020. júl. 22. 08:49

Egyelőre mindenki csak találgat, miért hagyta el az OTP-csoportot hétfőn Barna Zsolt. Vannak, akik nem zárják ki, hogy egyesek szemét csípte, mennyire megnőtt a befolyása a bankon belül.

Az mfor.hu szerint érdekes, hogy Barna Zsolt teendőit maga a bank emblematikus vezetője, Csányi Sándor veszi át. Ami a kívülállókban azt az érzetet erősíti, hogy ezúttal nem egy előre eltervezett lépésről van szó, hanem az hirtelen született meg. Erre utal a június 20-ai, hó közepi dátum is.

A legtöbbször elhangzott feltételezés alapján, az okozhatta Barna Zsolt vesztét, hogy az elmúlt években túlságosan megerősödött, saját csapatot verbuvált, egyre jobban függetlenítette magát, szinte már Csányi leendő utódjaként láttatta magát, ami értelemszerűen nem tetszett az utóbbinak. De nemcsak neki, hanem az OTP úgynevezett nagy öregjeinek sem, akik – Csányihoz hasonlóan – már évtizedek óta tolták a bank szekerét. Azt azonban, hogy mi lehetett az utolsó csepp a pohárban, egyelőre homály fedi.

A 46 éves Barna Zsolt pénz- és tőkepiaci felügyeleti vezető volt, mielőtt, 2010-ben csatlakozott az OTP-csoporthoz. Egy ideig ő volt a montenegrói CKB Bank elnöke, s állt az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és az OTP Alapkezelő Zrt. élén. A hétfőn hátrahagyott pozícióját csaknem két éve, 2018. szeptember 1-jén foglalta el, s e minőségében helyettesítette Csányit, ha ő akadályoztatva volt.

2018 februárjában – az akkor már, illetve még nem kormánypárti Hír TV Célpont című műsora Barna Zsoltot a NER kegyeltjének nevezte. Mondván, „egyre sűrűbben tűnik fel Mészáros Lőrinc környezetében, például ugyanazt a luxus-magánrepülőgépet használják. Barna emellett Tiborcz Istvánhoz, a kormányfő vejéhez hasonlóan, lelkes vadász is”.

Az OTP-től való hirtelen távozása előtt két munkanappal jelentette be Barna, hogy növelte befolyását a Delta Nyrt.-ben, amely az Est Média új tulajdonosa lett. Azt, hogy ennek és az OTP-től való távozásának lehet-e köze egymáshoz, egyelőre nem tudni. Arról is terjednek pletykák, hogy Barna a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank egyesüléséből létrejövő megabankban kaphat szerepet.

Forrás: mfor.hu