Lengyel László: A Borkai-ügy kivéreztetheti a Fideszt

HírKlikk 2019. október 28. 07:05 2019. okt. 28. 07:05

Lengyel László szerint az önkormányzati választásokkal létrejött a Szabadság szigetcsoport. Úgy véli, a Borkai-ügy csak szikra volt.

Lengyel László szerint október 13-án létrejött a Szabadság szigetcsoport, nagyjából 3,5 millió választóval, a GDP több mint 60 százalékát előállító, a legtöbb adót fizető területen, Magyarország oktatási, kulturális, kutatási, pénzügyi, kereskedelmi, szolgáltatói, kommunikációs, informatikai központjában.

Mint írja, az Orbán-rendszer birtokolhatja ugyan az intézmények többségét, kormányzati ellenőrzés és befolyás alatt tarthatja a Szabadság szigetcsoport nagyobb és kisebb városait, de a bennük élő választókat már nem: még fogságban tartott, de már félig szabad emberek.

Lengyel szerint nemcsak a centrális erőtér pártpolitikai és a központosított, egyeduralkodó állam igazgatási rendszere bukott meg, hanem óhatatlan az Orbán-rendszer társadalmi integrációs kísérlete is.

"A Borkai-ügy csak az a szikra volt, ami az egyesült ellenzéki szavazókat begyújtotta. Mit sem ért volna, ha nincs ellenzéki egység, amelyre szavazhattak. A Tocsik-, majd a Hagyó-ügy a liberális és a szocialista választók meghasonlását okozta, a védhetetlen Borkai-ügy kivéreztetheti a Fideszt. A konzervatív polgári, 'Pokorni-szavazó' már nem tudta elfogadni a CEU és az MTA elleni támadásokat se, a Borkai-életmód végképp taszíthatja."

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Forrás: Hírklikk