Hidvéghi Balázs nagyon megharagudott Brüsszelre

HírKlikk 2020. április 4. 19:26 2020. ápr. 4. 19:26

A kormánypárt ex-szóvivője – immár uniós képviselőként – elérkezettnek látta az időt, hogy egy mobiltelefonos homevideóban üzenjen haza párttársainak:, milyen gonosz is az EU, ahonnan a fizetését kapja.

Miközben éppen súlyos összegekkel támogatja az EP többek között Magyarországot is a járvánnyal szembeni védekezésben, a kormánypárti EP-képviselő több tiszteletet követel Magyarországnak – hogy milyen aktuális apropóból, az nem derül ki a rövid verbális hadüzenetből.

Hidvéghi képviselő pártja nevében az alábbi, még a pár rövid mondatában is finoman szólva önellentmondásoktól hemzsegő követelésekkel áll elő:

„Brüsszel ahelyett, hogy a koronavírusos küzdelmet segítené, már megint Magyarországgal van elfoglalva. Sértegeti a magyar jogállamiságot, hazugságokat terjeszt, támogatást nem ad, sőt, még a kötelező kvóta ügyében is most elmarasztal bennünket. Látható, hogy ezekkel a vádaskodásaikkal a saját alkalmatlanságukat akarják leplezni. De ezt nem hagyhatjuk szó nélkül. Innen üzenjük Brüsszelnek: ne akadályozzák a vírus ellenes védekezést. Több tiszteletet Magyarországnak!”

Hidvéghi Balázs 2019 és 2024 között a brüsszeli székhelyű Európai Parlament tagjaként, Magyarországot képviseli, innen kapja a fizetését, plusz hat bizottsági tagsági honoráriumát. Brüsszel a legutóbbi információk szerint, a koronavírus-járványra adandó koordinált uniós válaszlépések keretében, Magyarország számára mintegy 5,6 milliárd eurót, vagyis 2 ezer milliárd forint biztosít.

A forrást az egészségügyi rendszerek, kis- és középvállalkozások, munkaerőpiacok támogatására és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok.