Lezárták a Lánchidat a tüntetők

HírKlikk 2018. december 12. 20:15 2018. dec. 12. 20:15

A rabszolgatörvény ellen ma az utcára vonult emberek – zömmel fiatalok – többfelé váltak. Egy részük a elfoglalta a Lánchidat, mások a Kossuth tér felé vettek az irányt.

Az ATV tudósítása szerint volt egy versenyfutás a rendőrökkel, hogy ki ér hamarabb a Lánchídig – a nyertesek a tüntetők voltak, akik közül többen felmásztak a hídra. A híd felét foglalták el, ahol farkasszemet néznek a rendőrökkel.

Az MTI közben továbbra sem tudósít a Budapest egy részét felforgató demonstrációtól, egy-egy fénykép közzétételével igyekszik megoldani a feladatot. Sokatmondó a második képéhez fűzött képaláírás: „Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Fidesz Lendvay úti székházánál”. Azaz, azt sugallják, hogy nem spontán volt a tüntetés, azt az ellenzéki pártok kezdeményezték.

Ennek csak az a szépséghibája, hogy még javában zajlott a Parlamentben a mai ülés, még messze nem történt meg a szavazás a rabszolgatörvényről, de már az emberek elkezdtek szállingózni a Kossuth térre.

Forrás: Hírklikk